Kekszes francia krémes recept

Hozzávalók:
- 3 cs vajas keksz (Petrit Beurre)
- 3 cs vaníliapuding
- 1 l tej
- 9 ek cukor
- 0,5 l habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel. Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint.
Lerakunk 6×4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet.
Megint 6×4 keksz, erre jön a felvert habtejszín. A habtejszínre megint keksz.
A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval, rádaraboljuk a maradék (5 dkg) margarint, és betesszük a mikróba. Figyeljük, ha olvad a margarin, kivesszük, simára keverjük, és rákenjük a keksz tetejére.
Ha kicsit kemény lenne, újból betesszük a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »