Kekszes francia krémes recept

Hozzávalók:
- 3 cs vajas keksz (Petrit Beurre)
- 3 cs vaníliapuding
- 1 l tej
- 9 ek cukor
- 0,5 l habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel. Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint.
Lerakunk 6×4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet.
Megint 6×4 keksz, erre jön a felvert habtejszín. A habtejszínre megint keksz.
A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval, rádaraboljuk a maradék (5 dkg) margarint, és betesszük a mikróba. Figyeljük, ha olvad a margarin, kivesszük, simára keverjük, és rákenjük a keksz tetejére.
Ha kicsit kemény lenne, újból betesszük a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »