Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes-csokoládés szív recept

Kekszes-csokoládés szív
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg háztartási keksz (darált)
    • 12 dkg sárgabaracklekvár
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7 dkg vaj
    • 2 dkg kakaó
    • 2 ek citromlé
    • 2 ek rum

    Továbbá:

    • 1 csomag ét tortabevonó
    • 2 ek porcukor
    • 1-2 ek meggylé

    Elkészítése:

    A darált kekszet keverjük el a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a porcukorral. Tegyük bele az olvasztott, de nem forró vajat, a lekvárt, a citromlevet és a rumot. Gyúrjuk jól össze, hogy egy könnyen nyújtható, nem ragadós masszát kapjunk.

    Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és egy szív alakú kiszúróval szúrjuk ki a formákat.

    Egy tálcát fedjünk le sütőpapírral, sorakoztassuk rá a kiszúrt szíveket, és tegyük be a fagyasztóba. Addig hagyjuk bent, amíg a kekszek megdermednek.

    A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett. A megdermedt szíveket mártsuk bele, és jól csepegtessük is le. Helyezzük vissza a sütőpapírra, és hagyjuk a csokit teljesen megkötni.

    A meggyléhez adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük sűrű masszává, és csurgassuk rá a csokis kekszekre. Hagyjuk, hogy a máz is megkössön, majd kínáljuk.

    Ebből a mennyiségből kb. 16-18 db keksz lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá