Kekszes-csokoládés szív recept
Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási keksz (darált)
- 12 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg vaj
- 2 dkg kakaó
- 2 ek citromlé
- 2 ek rum
Továbbá:
- 1 csomag ét tortabevonó
- 2 ek porcukor
- 1-2 ek meggylé
Elkészítése:
A darált kekszet keverjük el a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a porcukorral. Tegyük bele az olvasztott, de nem forró vajat, a lekvárt, a citromlevet és a rumot. Gyúrjuk jól össze, hogy egy könnyen nyújtható, nem ragadós masszát kapjunk.
Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és egy szív alakú kiszúróval szúrjuk ki a formákat.
Egy tálcát fedjünk le sütőpapírral, sorakoztassuk rá a kiszúrt szíveket, és tegyük be a fagyasztóba. Addig hagyjuk bent, amíg a kekszek megdermednek.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett. A megdermedt szíveket mártsuk bele, és jól csepegtessük is le. Helyezzük vissza a sütőpapírra, és hagyjuk a csokit teljesen megkötni.
A meggyléhez adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük sűrű masszává, és csurgassuk rá a csokis kekszekre. Hagyjuk, hogy a máz is megkössön, majd kínáljuk.
Ebből a mennyiségből kb. 16-18 db keksz lesz.