Kekszes-csokoládés szív

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz (darált)
  • 12 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek rum

Továbbá:

  • 1 csomag ét tortabevonó
  • 2 ek porcukor
  • 1-2 ek meggylé

Elkészítése:

A darált kekszet keverjük el a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a porcukorral. Tegyük bele az olvasztott, de nem forró vajat, a lekvárt, a citromlevet és a rumot. Gyúrjuk jól össze, hogy egy könnyen nyújtható, nem ragadós masszát kapjunk.

Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és egy szív alakú kiszúróval szúrjuk ki a formákat.

Egy tálcát fedjünk le sütőpapírral, sorakoztassuk rá a kiszúrt szíveket, és tegyük be a fagyasztóba. Addig hagyjuk bent, amíg a kekszek megdermednek.

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett. A megdermedt szíveket mártsuk bele, és jól csepegtessük is le. Helyezzük vissza a sütőpapírra, és hagyjuk a csokit teljesen megkötni.

A meggyléhez adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük sűrű masszává, és csurgassuk rá a csokis kekszekre. Hagyjuk, hogy a máz is megkössön, majd kínáljuk.

Ebből a mennyiségből kb. 16-18 db keksz lesz.