Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes-almás sütés nélkül recept

Kekszes-almás sütés nélkül
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tetejére

    • 4 evőkanál porcukor
    • 4 evőkanál keserű kakaópor
    • 5 dkg margarin

    A tésztához

    • 50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg kristálycukor (méz is lehet)
    • 8-10 evőkanál víz
    • 8 dl víz
    • 1,25 kg alma

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük.

    Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.

    Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.

    A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül.

    A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük.

    Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

    Tipp:

    Én 2-3 órát szoktam hűteni!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá