Kekszes-almás sütés nélkül recept

Hozzávalók:
A tetejére
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 5 dkg margarin
A tésztához
- 50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor (méz is lehet)
- 8-10 evőkanál víz
- 8 dl víz
- 1,25 kg alma
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük.
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.
A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Tipp:
Én 2-3 órát szoktam hűteni!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »