Kekszes-almás sütés nélkül

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tetejére

  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 5 dkg margarin

A tésztához

  • 50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor (méz is lehet)
  • 8-10 evőkanál víz
  • 8 dl víz
  • 1,25 kg alma

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük.

Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.

Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.

A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül.

A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük.

Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

Tipp:

Én 2-3 órát szoktam hűteni!!