Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keksz szalámi recept

Keksz szalámi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg egész háztartási keksz
    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 2 dl kifőzött kávé
    • 3 ek. kakaópor /cukrozatlan/
    • rumaroma /ízlés szerint/

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.

    A tejet és a kávét egy lábosba feltesszük melegíteni a tűzhelyre, közbe bele tesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint … de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin.

    Ha már elolvadtak akkor ráöntjük a kekszekre. Jól összekeverjük. Rumaromát is beleöntjük, majd megint összekeverjük a masszát.

    Folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük a fóliát.

    A massza másik felével is ugyan így járunk el. (Két rúd keksz szalámi lesz)

    Legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Mielőtt felszeletelnénk megszórjuk porcukorral.

    Tipp: Úgy is ellehet készíteni, hogy az őzgerinc formát kibélelünk folpackkal és abba kanalazzuk a masszát, jól bele nyomkodjuk …

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá