Keksz szalámi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg egész háztartási keksz
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dl kifőzött kávé
  • 3 ek. kakaópor /cukrozatlan/
  • rumaroma /ízlés szerint/

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.

A tejet és a kávét egy lábosba feltesszük melegíteni a tűzhelyre, közbe bele tesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint … de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin.

Ha már elolvadtak akkor ráöntjük a kekszekre. Jól összekeverjük. Rumaromát is beleöntjük, majd megint összekeverjük a masszát.

Folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük a fóliát.

A massza másik felével is ugyan így járunk el. (Két rúd keksz szalámi lesz)

Legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Mielőtt felszeletelnénk megszórjuk porcukorral.

Tipp: Úgy is ellehet készíteni, hogy az őzgerinc formát kibélelünk folpackkal és abba kanalazzuk a masszát, jól bele nyomkodjuk …

Jó étvágyat kívánok!