Kávés-nutellás krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 csomag omlós-vajas-háztartási keksz
Krém:
- 200 g puha vaj
- 70 g nutella
- 150 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 1 csipet só
- 25 cl hideg kávé
- 1 kk kávéaroma
Mázhoz:
- 10 g puha vaj
- 2 ek nutella
- 100 g kristálycukor
Elkészítése:
Habverővel verjük fel a tojások sárgáját a vajjal és a nutellával, majd adjuk hozzá a cukrot és a kávéaromát. Erőteljesen, fehéredésig verjük.
Verjük kemény habbá a fehérjét a sóval, keverjük az előző masszához, és tegyük hűtőszekrénybe.
A mázhoz olvasszuk fel gőz fölött a nutellát a vajjal, és adjuk hozzá a finom szemcséjű kristálycukrot. Keverjük krémesen simára, és tegyük félre.
A kekszeket áztassuk be a kávéba, majd tegyük fóliával kibélelt tortaformába.
Kenjünk rá egy réteg krémet, erre újabb sor keksz jön. Rétegezzük tovább. Vonjuk be a sütemény a nutellakrémes mázzal. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp:
Én ostyalappal is csináltam, és mogyorót is szórtam bele de, keksszel még finomabb. :)
A kávés-nutellás krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

