Kávés-nutellás krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 csomag omlós-vajas-háztartási keksz

Krém:

  • 200 g puha vaj
  • 70 g nutella
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tojás szétválasztva
  • 1 csipet só
  • 25 cl hideg kávé
  • 1 kk kávéaroma

Mázhoz:

  • 10 g puha vaj
  • 2 ek nutella
  • 100 g kristálycukor

Elkészítése:

Habverővel verjük fel a tojások sárgáját a vajjal és a nutellával, majd adjuk hozzá a cukrot és a kávéaromát. Erőteljesen, fehéredésig verjük.

Verjük kemény habbá a fehérjét a sóval, keverjük az előző masszához, és tegyük hűtőszekrénybe.

A mázhoz olvasszuk fel gőz fölött a nutellát a vajjal, és adjuk hozzá a finom szemcséjű kristálycukrot. Keverjük krémesen simára, és tegyük félre.

A kekszeket áztassuk be a kávéba, majd tegyük fóliával kibélelt tortaformába.

Kenjünk rá egy réteg krémet, erre újabb sor keksz jön. Rétegezzük tovább. Vonjuk be a sütemény a nutellakrémes mázzal. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp:

Én ostyalappal is csináltam, és mogyorót is szórtam bele de, keksszel még finomabb. :)