Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés – marcipános keksz szelet recept

Kávés – marcipános keksz szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált keksz
    • 15 dkg cukor
    • 150 ml presszókávé
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 50 ml tej – lehet több is kell
    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg marcipán
    • pár csepp piros ételszínező

    Elkészítése:

    A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk.

    A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet )

    A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 – as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk.

    A marcipán massza 3 / 4 – ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.

    A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.

    Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá