Kávés – marcipános keksz szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg cukor
- 150 ml presszókávé
- 1 tk vaníliakivonat
- 50 ml tej – lehet több is kell
- 25 dkg margarin
- 50 dkg marcipán
- pár csepp piros ételszínező
Elkészítése:
A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk.
A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet )
A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 – as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk.
A marcipán massza 3 / 4 – ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.
A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.