Kávés – marcipános keksz szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg cukor
  • 150 ml presszókávé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 50 ml tej – lehet több is kell
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg marcipán
  • pár csepp piros ételszínező

Elkészítése:

A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk.

A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet )

A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 – as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk.

A marcipán massza 3 / 4 – ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.

A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.

Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.