Karamellizált habos eper pirított mandulával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 10 dkg mandula
- 2 dl habtejszín
- 1 ek barna cukor
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és negyedekre vágjuk. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, a tejszínből pedig kemény habot verünk.
Kis tálkák aljába teszünk egy adag mandulát, majd epret, meghintjük barna cukorral és a tetejére tejszínhabot teszünk, amit meghintjük kevés barna cukorral. Egy karamellizáló pisztoly segítségével a cukrot kicsit megpirítjuk és máris tálalható. Ebből az adagból 4 tálkányi finomság készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »