Karamellizált habos eper pirított mandulával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 10 dkg mandula
- 2 dl habtejszín
- 1 ek barna cukor
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és negyedekre vágjuk. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, a tejszínből pedig kemény habot verünk.
Kis tálkák aljába teszünk egy adag mandulát, majd epret, meghintjük barna cukorral és a tetejére tejszínhabot teszünk, amit meghintjük kevés barna cukorral. Egy karamellizáló pisztoly segítségével a cukrot kicsit megpirítjuk és máris tálalható. Ebből az adagból 4 tálkányi finomság készült.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.