Karamellizált habos eper pirított mandulával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg mandula
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek barna cukor

Elkészítése:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és negyedekre vágjuk. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, a tejszínből pedig kemény habot verünk.

Kis tálkák aljába teszünk egy adag mandulát, majd epret, meghintjük barna cukorral és a tetejére tejszínhabot teszünk, amit meghintjük kevés barna cukorral. Egy karamellizáló pisztoly segítségével a cukrot kicsit megpirítjuk és máris tálalható. Ebből az adagból 4 tálkányi finomság készült.