Karamellás pohárdesszert recept
Hozzávalók:
5 db 3 dl-es pohárhoz:
- 8 dl tej
- 1 csomag babapiskóta
- 1 adag főzött kávé
- 2 csomag karamellás ízű főzős pudingpor
- kb. 3 dl habtejszín
- 8 ek cukor + 3 ek
Szóráshoz:
- kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítése:
Egy lábosba beleöntjük a tejet, a 8 ek cukrot, a pudingport, és folyamatosan kevergetve pudingot főzünk. Félre tesszük hűlni, de közben gyakran megkeverjük.
Főzünk egy adag kávét és a 3 ek cukrot elkeverjük benne. Kisebb darabokra széttördeljük a babapiskótát, majd a kávéba belemártjuk (teljesen szívja be magát a kávéval).
Közben a habtejszínt felverjük kemény habbá.
A következő módon rétegezzük a poharunkat:
1. Az aljára kerül a puding.
2. Erre kávéban áztatott babapiskóta darabkákat teszünk.
3. Tejszínhabbal befedjük.
4. Újabb réteg pudingot teszünk rá.
5. Tetejét habzsákból nyomott tejszínhabbal díszítjük.
6. Végül pedig megszórjuk a tetejét kakaóporral, és egy fél babapiskótát nyomunk a desszert szélébe.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

