Karamellás babapiskóta recept
Hozzávalók:
- 1 doboz babapiskóta
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió vagy mogyoró
- 15 dkg margarin (vaj)
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál rum
- egy kis olaj
Elkészítése:
A kristálycukrot aranyszínűre pirítjuk, az apróra vágott diót vagy mogyorót belekeverjük és kiolajozott tányérra öntjük, majd ha kihűlt összetörjük. A margarint(vajat)kikeverjük a porcukorral 3 tojássárgájával és hozzáadjuk a grillázs 2/3 részét, 2 evőkanál rumot végül a tojások keményre felvert habját. Egy mély üvegtál aljába teszünk a krémből majd egy sor babapiskótát és így rétegezzük úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. A maradék tört grillázst a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük minimum 1-2 órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

