Karamellás babapiskóta recept

Hozzávalók:
- 1 doboz babapiskóta
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió vagy mogyoró
- 15 dkg margarin (vaj)
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál rum
- egy kis olaj
Elkészítése:
A kristálycukrot aranyszínűre pirítjuk, az apróra vágott diót vagy mogyorót belekeverjük és kiolajozott tányérra öntjük, majd ha kihűlt összetörjük. A margarint(vajat)kikeverjük a porcukorral 3 tojássárgájával és hozzáadjuk a grillázs 2/3 részét, 2 evőkanál rumot végül a tojások keményre felvert habját. Egy mély üvegtál aljába teszünk a krémből majd egy sor babapiskótát és így rétegezzük úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. A maradék tört grillázst a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük minimum 1-2 órát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »