Karamellás babapiskóta recept

Hozzávalók:
- 1 doboz babapiskóta
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió vagy mogyoró
- 15 dkg margarin (vaj)
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál rum
- egy kis olaj
Elkészítése:
A kristálycukrot aranyszínűre pirítjuk, az apróra vágott diót vagy mogyorót belekeverjük és kiolajozott tányérra öntjük, majd ha kihűlt összetörjük. A margarint(vajat)kikeverjük a porcukorral 3 tojássárgájával és hozzáadjuk a grillázs 2/3 részét, 2 evőkanál rumot végül a tojások keményre felvert habját. Egy mély üvegtál aljába teszünk a krémből majd egy sor babapiskótát és így rétegezzük úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. A maradék tört grillázst a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük minimum 1-2 órát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »