Karácsonyi sütés nélküli zsebó golyó recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kekszmorzsa
- 20 dkg dió (darálva)
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 1 teáskanál narancshéj
- 0,5 narancsból nyert narancslé
- 10 dkg tortabevonó
- 5 dkg vaj vagy olaj
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a diót a keksszel. Belereszeljük a narancs héját, majd belenyomjuk a fél narancs levét és hozzáadjuk a lekvárt. Az egészet jól összedolgozzuk.
Mikróban a csokit a vajjal/olajjal felolvasztjuk. A tésztából dió nagyságú golyókat formázunk. A golyókat fogpiszkáló vagy villa segítségével a lehűlt csokiba forgatjuk, majd sütőpapírra tesszük.
Darált dióval megszórjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »