Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi magvas csemege recept

Karácsonyi magvas csemege
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sótlan, natúr magkeverék (dió, mandula, kesudió, mogyoró)
    • 2 evőkanál akácméz
    • 5 dkg fehércsokoládé
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A magvakat teflonos serpenyőbe helyezzük és takarék lángon enyhén megpirítjuk kb 3 perc alatt.

    Ezután rácsorgatjuk a mézet és összeforgatjuk és kicsit fentebb vesszük a hőfokot, hogy a méz hólyagosodjon.

    Ezután a serpenyőből szilikonos lapra borítjuk a mézes magvakat és pár percig (kb 10 perc) hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni.

    Mikor már nem égeti a kezünket, akkor mokkáskanállal veszünk egy adagot a magvakból és vizes kézzel, gyors mozdulatokkal gombócot formázunk és szilikonos lapra helyezzük. Ezután hűtőbe tesszük dermedni.

    Mikor megszilárdult a máz és stabilak a magvas kupacok elkészítjük a csokis mázat. Gőz felett felolvasztjuk először az étcsokoládét, majd kanál segítségével „oda-vissza” mozdulatokkal lecsurgatjuk a magvakat. Hűtőbe tesszük dermedni kb 10 percre.

    Ezután felolvasztjuk a fehércsokoládét és ezzel is lecsorgatjuk a halmokat. Kicsit rafinált, de nagyon finom és mutatós karácsonyi csemege.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá