Karácsonyi magvas csemege recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sótlan, natúr magkeverék (dió, mandula, kesudió, mogyoró)
- 2 evőkanál akácméz
- 5 dkg fehércsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A magvakat teflonos serpenyőbe helyezzük és takarék lángon enyhén megpirítjuk kb 3 perc alatt.
Ezután rácsorgatjuk a mézet és összeforgatjuk és kicsit fentebb vesszük a hőfokot, hogy a méz hólyagosodjon.
Ezután a serpenyőből szilikonos lapra borítjuk a mézes magvakat és pár percig (kb 10 perc) hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni.
Mikor már nem égeti a kezünket, akkor mokkáskanállal veszünk egy adagot a magvakból és vizes kézzel, gyors mozdulatokkal gombócot formázunk és szilikonos lapra helyezzük. Ezután hűtőbe tesszük dermedni.
Mikor megszilárdult a máz és stabilak a magvas kupacok elkészítjük a csokis mázat. Gőz felett felolvasztjuk először az étcsokoládét, majd kanál segítségével „oda-vissza” mozdulatokkal lecsurgatjuk a magvakat. Hűtőbe tesszük dermedni kb 10 percre.
Ezután felolvasztjuk a fehércsokoládét és ezzel is lecsorgatjuk a halmokat. Kicsit rafinált, de nagyon finom és mutatós karácsonyi csemege.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »