Karácsonyi magvas csemege recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sótlan, natúr magkeverék (dió, mandula, kesudió, mogyoró)
- 2 evőkanál akácméz
- 5 dkg fehércsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A magvakat teflonos serpenyőbe helyezzük és takarék lángon enyhén megpirítjuk kb 3 perc alatt.
Ezután rácsorgatjuk a mézet és összeforgatjuk és kicsit fentebb vesszük a hőfokot, hogy a méz hólyagosodjon.
Ezután a serpenyőből szilikonos lapra borítjuk a mézes magvakat és pár percig (kb 10 perc) hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni.
Mikor már nem égeti a kezünket, akkor mokkáskanállal veszünk egy adagot a magvakból és vizes kézzel, gyors mozdulatokkal gombócot formázunk és szilikonos lapra helyezzük. Ezután hűtőbe tesszük dermedni.
Mikor megszilárdult a máz és stabilak a magvas kupacok elkészítjük a csokis mázat. Gőz felett felolvasztjuk először az étcsokoládét, majd kanál segítségével „oda-vissza” mozdulatokkal lecsurgatjuk a magvakat. Hűtőbe tesszük dermedni kb 10 percre.
Ezután felolvasztjuk a fehércsokoládét és ezzel is lecsorgatjuk a halmokat. Kicsit rafinált, de nagyon finom és mutatós karácsonyi csemege.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »