Joghurttortácskák recept

Hozzávalók:
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 dl habtejszín (20%-os)
- néhány csepp édesítőszer vagy egy kis nyírfacukor
- fagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítése:
A natúr joghurtot az étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntünk habtejszínt. Néhány csepp édesítőszert (vagy egy kis nyírfacukrot) adunk hozzá, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez (így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk).
Vízzel kiöblített szilikon muffin (vagy más) formákba kanalazzuk a joghurtos keverék(ek)et úgy, hogy közben kiolvasztott, alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórunk bele, de nem keverjük el. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »