Joghurttortácskák recept

Hozzávalók:
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 dl habtejszín (20%-os)
- néhány csepp édesítőszer vagy egy kis nyírfacukor
- fagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítése:
A natúr joghurtot az étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntünk habtejszínt. Néhány csepp édesítőszert (vagy egy kis nyírfacukrot) adunk hozzá, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez (így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk).
Vízzel kiöblített szilikon muffin (vagy más) formákba kanalazzuk a joghurtos keverék(ek)et úgy, hogy közben kiolvasztott, alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórunk bele, de nem keverjük el. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »