Joghurttortácskák recept

Hozzávalók:
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 dl habtejszín (20%-os)
- néhány csepp édesítőszer vagy egy kis nyírfacukor
- fagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítése:
A natúr joghurtot az étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntünk habtejszínt. Néhány csepp édesítőszert (vagy egy kis nyírfacukrot) adunk hozzá, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez (így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk).
Vízzel kiöblített szilikon muffin (vagy más) formákba kanalazzuk a joghurtos keverék(ek)et úgy, hogy közben kiolvasztott, alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórunk bele, de nem keverjük el. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »