Joghurttortácskák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 3 dl habtejszín (20%-os)
  • néhány csepp édesítőszer vagy egy kis nyírfacukor
  • fagyasztott bogyós gyümölcs

Elkészítése:

A natúr joghurtot az étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntünk habtejszínt. Néhány csepp édesítőszert (vagy egy kis nyírfacukrot) adunk hozzá, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez (így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk).

Vízzel kiöblített szilikon muffin (vagy más) formákba kanalazzuk a joghurtos keverék(ek)et úgy, hogy közben kiolvasztott, alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórunk bele, de nem keverjük el. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.