Joghurttorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg kekszdara
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg darált dió
- 3 ek porcukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Krém:
- 1 l natur joghurt
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg zselatin
- 20 dkg szőlő, ribizli, ananász
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
A szőlőt kettévágjuk, kimagozzuk, az ananászt feldaraboljuk.
A joghurtot a porcukorral elkeverjük. A zselatint fél dl vízben áztatjuk, majd folyamatos kevergetés közben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáöntjük a joghurthoz. Beletesszük a gyümölcsöket és a tésztára öntjük.
Hűtőben legalább fél napot dermesztjük, majd óvatosan kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom, hűsítő édesség.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.