Joghurttorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg kekszdara
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg darált dió
- 3 ek porcukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Krém:
- 1 l natur joghurt
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg zselatin
- 20 dkg szőlő, ribizli, ananász
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
A szőlőt kettévágjuk, kimagozzuk, az ananászt feldaraboljuk.
A joghurtot a porcukorral elkeverjük. A zselatint fél dl vízben áztatjuk, majd folyamatos kevergetés közben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáöntjük a joghurthoz. Beletesszük a gyümölcsöket és a tésztára öntjük.
Hűtőben legalább fél napot dermesztjük, majd óvatosan kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom, hűsítő édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »