Joghurttorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg kekszdara
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg darált dió
- 3 ek porcukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Krém:
- 1 l natur joghurt
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg zselatin
- 20 dkg szőlő, ribizli, ananász
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
A szőlőt kettévágjuk, kimagozzuk, az ananászt feldaraboljuk.
A joghurtot a porcukorral elkeverjük. A zselatint fél dl vízben áztatjuk, majd folyamatos kevergetés közben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáöntjük a joghurthoz. Beletesszük a gyümölcsöket és a tésztára öntjük.
Hűtőben legalább fél napot dermesztjük, majd óvatosan kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom, hűsítő édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »