Joghurttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 dkg kekszdara
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek porcukor
  • 10 dkg olvasztott margarin

Krém:

  • 1 l natur joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg zselatin
  • 20 dkg szőlő, ribizli, ananász

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk.

A szőlőt kettévágjuk, kimagozzuk, az ananászt feldaraboljuk.

A joghurtot a porcukorral elkeverjük. A zselatint fél dl vízben áztatjuk, majd folyamatos kevergetés közben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáöntjük a joghurthoz. Beletesszük a gyümölcsöket és a tésztára öntjük.

Hűtőben legalább fél napot dermesztjük, majd óvatosan kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom, hűsítő édesség.