Joghurttorta recept

Hozzávalók:
- 6 dl natúr joghurt
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- idénygyümölcs(eper) de lehet belerakni még:ribizli,meggy ,szeder,barack.
- esetleg (ízlés szerint) babapiskóta(elhagyható)
- Őzgerincforma
Elkészítése:
A gyümölcsös joghurtot, a vanília cukrot, a kristálycukrot, a zselatint csomómentesen elkeverjük, és lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk, mert kitúrósodhat.
Amíg a joghurt hűl, a tejszínhabot habverő géppel jól felverjük keményre.
Folpackkal kibéleljük az őzgerincformát, belerakjuk a gyümölcsök felét, a nagyobb szemeket feldaraboljuk.
A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, az őzgerincformába öntjük, és a többi gyümölcsöt beleszórjuk.
A tetejét szintén folpackkal befedjük, a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalásnál a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »