Joghurtos málnatorta recept

Hozzávalók:
- 400 g babapiskóta
- 10 dkg cukor (aki édesebben szereti több cukrot tehet)
- 5 dl 3,5 %-os natúr joghurt
- 400 ml tejszín
- 20 g étkezési zselatin
- 300 g málna
- 100 ml tej (a piskóták megkenéséhez)
- 100 ml tejszín+1 ek cukor a tetejét bevonni
Elkészítése:
Egy műanyag dobozt (én ekkorát használtam: 25x17x7 cm) vagy tortaformát frissentartó fóliával kibélelünk.
A zselatint az előírás szerint elkészítjük. A tejszínt habbá verjük. A málnát villával összetörjük (pár szemet hagyunk a díszítéshez).
Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt és a langyosra hűtött zselatint, majd a málnát is hozzáforgatjuk. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.
A doboz alját a piskótával kirakjuk (egy ecsettel a piskótákat előre átkenjük az erre előkészített tejjel). A krém felét ráöntjük, majd ismét piskóta, a krém másik fele. Piskótával fejezzük be. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, majd egy tálra borítjuk és tejszínhabbal a tetejét bevonjuk, málnával díszítjük.
Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »