Joghurtos málnatorta recept

Hozzávalók:
- 400 g babapiskóta
- 10 dkg cukor (aki édesebben szereti több cukrot tehet)
- 5 dl 3,5 %-os natúr joghurt
- 400 ml tejszín
- 20 g étkezési zselatin
- 300 g málna
- 100 ml tej (a piskóták megkenéséhez)
- 100 ml tejszín+1 ek cukor a tetejét bevonni
Elkészítése:
Egy műanyag dobozt (én ekkorát használtam: 25x17x7 cm) vagy tortaformát frissentartó fóliával kibélelünk.
A zselatint az előírás szerint elkészítjük. A tejszínt habbá verjük. A málnát villával összetörjük (pár szemet hagyunk a díszítéshez).
Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt és a langyosra hűtött zselatint, majd a málnát is hozzáforgatjuk. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.
A doboz alját a piskótával kirakjuk (egy ecsettel a piskótákat előre átkenjük az erre előkészített tejjel). A krém felét ráöntjük, majd ismét piskóta, a krém másik fele. Piskótával fejezzük be. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, majd egy tálra borítjuk és tejszínhabbal a tetejét bevonjuk, málnával díszítjük.
Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »