Joghurtos kekszes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg négyzet alakú háztartási keksz
- 3 doboz natúr joghurt (3 x 450 gr-os )
- 1 cs gyümölcsös bolero por
- 2-3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 ek cukor
- 1 cs főzés nélküli tortazselé
Elkészítése:
A kekszeket szépen sorjában egy magas falú tepsire sorakoztatjuk. Az első pohár natúr joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrokat és 2 ek cukrot (amíg a cukorkristályok el nem olvadnak)
Következik az újabb sor keksz. A második joghurtba kakaót és szintén 2 ek cukrot keverünk és a kekszekre simítjuk. Újabb sor keksz következik. Majd a 3. pohár joghurtba egy fél csomagnyi gyümölcsös boleró port keverünk , ezzel borítva az utolsó sornyi kekszeket.30 percre hűtőbe tesszük.
A főzés nélküli zselatinunkat elkészítjük a csomagoláson megadott módon és gyors mozdulatokkal bevonjuk kekszes sütinket. Újabb pár órás hűtés után szépen szelhető sütit kapunk :)
Tipp:
Tipp:
Legjobb ha fogyasztás előtt egy nappal elkészítjük sütinket, így biztos összeérnek az ízek. Gyümölcsös joghurttal is elkészíthető, sőt a zselé alá idény gyümölcsöket is tehetünk ilyenkor nem kell pluszban cukrot hozzáadni!!!
Édesítőszerrel is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »