Joghurtos csokoládékrém málnazselével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Krémhez:
- 3,5 dl citrom ízű joghurt
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 g por zselatin
Málnazseléhez:
- 30 dkg málna
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 pici őrölt fahéj
- kb. 1,5 dl víz
- 10 g por zselatin
- kristálycukor ízlés szerint
Elkészítése:
A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd vegyük le, és keverjük simára a joghurttal. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a zselatint.
Kevergetve melegítsük forráspontig, majd öntsük bele a poharakba. A meleg krémet hagyjuk hűlni, majd megdöntve tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A málnát öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd forraljuk fel.
A maradék vizet melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Öntsük hozzá a málnához, keverjük jól össze, és hagyjuk hűlni. Kanalazzuk rá a már megdermedt csokikrémre,majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a málnazselé is.
Friss málnával és mentával díszíthetjük.
A joghurtos csokoládékrém málnazselével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »