Joghurtos áfonyatorta recept

Hozzávalók
- 400 g krémsajt
- 400 g joghurt
- 240 g áfonya
- 100 g étcsokoládé
- 200 ml főzőtejszín
- 6 ek xilit
- 200 g háztartási keksz
- 100 g vaj
- 100 ml forró víz
- 30 g zselatin
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan összegyúrjuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a tésztát alulra nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A főzőtejszínt és a xilitet felverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot. A forró vízben felolvasztjuk a zselatint, majd kis adagokban hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és alaposan összekeverjük. A csokoládét lereszeljük és hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és kanállal óvatos átkeverjük.
A kekszes alapra öntjük a joghurtos töltelék felét, az áfonya felét rászórjuk, majd ráöntjük a maradék tölteléket. A maradék áfonyával feldíszítjük a tortát és minimum 6 órára hideg helyre tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »