Joghurtos áfonyatorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók
- 400 g krémsajt
- 400 g joghurt
- 240 g áfonya
- 100 g étcsokoládé
- 200 ml főzőtejszín
- 6 ek xilit
- 200 g háztartási keksz
- 100 g vaj
- 100 ml forró víz
- 30 g zselatin
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan összegyúrjuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a tésztát alulra nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A főzőtejszínt és a xilitet felverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot. A forró vízben felolvasztjuk a zselatint, majd kis adagokban hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és alaposan összekeverjük. A csokoládét lereszeljük és hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és kanállal óvatos átkeverjük.
A kekszes alapra öntjük a joghurtos töltelék felét, az áfonya felét rászórjuk, majd ráöntjük a maradék tölteléket. A maradék áfonyával feldíszítjük a tortát és minimum 6 órára hideg helyre tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.