Joghurthab zabkeksszel-gránátalmával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 sárgabarackos oghurt (3*125 g)
- 3 habtejszín
- 3 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 gránátalma
- 1 cs zabkeksz
Elkészítése:
A keverőtálba tegyük bele a joghurtot, adjunk hozzá 2 dl habtejszínt, valamint a porcukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd robotgéppel keverjük habosra. A maradék habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan, egy keverőkanállal keverjük hozzá a joghurthabhoz.
Az előkészített poharakba morzsoljunk bele 2 db zabkekszet, majd kanalazzunk rá a joghurthabból. Ezután szórjuk meg a gránátalmával, ízlés szerint szintén morzsoljunk rá zabkekszet, majd kanalazzuk rá a maradék joghurthabot.
Tipp:
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik a joghurthabtól.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.