Joghurthab zabkeksszel-gránátalmával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Joghurthab zabkeksszel-gránátalmával

Hozzávalók:

  • 3 sárgabarackos oghurt (3*125 g)
  • 3 habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 gránátalma
  • 1 cs zabkeksz

Elkészítése:

A keverőtálba tegyük bele a joghurtot, adjunk hozzá 2 dl habtejszínt, valamint a porcukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd robotgéppel keverjük habosra. A maradék habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan, egy keverőkanállal keverjük hozzá a joghurthabhoz.

Az előkészített poharakba morzsoljunk bele 2 db zabkekszet, majd kanalazzunk rá a joghurthabból. Ezután szórjuk meg a gránátalmával, ízlés szerint szintén morzsoljunk rá zabkekszet, majd kanalazzuk rá a maradék joghurthabot.

Tipp:

Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik a joghurthabtól.