Joghurt torta recept

Hozzávalók:
- 6 dl gyümölcs joghurt
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál zselatin
- 4 dl habtejszín
- szögletes háztartási keksz
- piskóta korong
- gyümölcs
- gyümölcs kocsonya
- margarin a forma kenéséhez
Elkészítése:
A joghurtot a cukorral meglangyosítjuk, bele rakjuk a zselatint és addig melegítjük míg a zselatin feloldódik. Hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és ha a joghurt langyos a habot bele forgatjuk.
Egy kapcsos torta formát margarinnal kikenünk. Az alját kirakjuk keksszel, majd rá tesszük a massza harmadát. Arra a piskóta kerül majd megint egy rész massza. Arra a gyümölcs amit szeretnénk, majd az utolsó rész massza és a tetejére megint gyümölcs.
Hűtőbe tesszük és ha megdermed akkor a tetejére kihűtött gyümölcs kocsonyát teszünk.
Tipp:
Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy a keksz és a piskóta megpuhuljon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »