Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Japán puding recept

Japán puding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz ananász befőtt
    • meggy
    • 0,5 liter tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 15 db babapiskóta
    • 2 dl tejszínhab

    Továbbá:

    • 20 cm-es átmérőjű üvegtál
    • folpack a béleshez
    • a kenéshez 3-4 dkg vaj
    • a szóráshoz 1 ek kristálycukor
    • díszítéshez (de el is elmaradhat) 1,5 dl habtejszín, gyümölcsök

    Elkészítése:

    A tálat folpackkal béleltem, majd jól kikentem a vajjal, megszórtam kristálycukorral.

    Az ananász befőttet lecsepegtettem. A tál aljára tettem egy körszeletet, majd a tál oldalát körben, félbe vágott cikkekkel raktam ki. Az ananász karikák közepébe 1-1 meggy szemet tettem.

    A pudingport a cukorral, tejjel felfőztem, majd kihűtöttem. A babapiskótát morzsává törtem. A habtejszínt keményre vertem. A kihűlt pudingot elektromos géppel simára kevertem, a babapiskótát hozzákevertem, majd a habtejszínnel lazítottam. Beleöntöttem a tálba és egy éjszakára hűtőben tároltam.

    Másnap egy tálcára fordítottam ki. A folpackot levettem róla és díszítettem.

    Tipp:

    A neten találtam a receptet. Ott, főzés nélküli pudingport írt. Én, ennak hiányában főzőssel készítettem.
    Láttam, hogy csak 5 babapiskótát írt a recepthez. Kommentekben olvastam, hogy jó sok kell hozzá, mert kell, hogy összetartsa.
    Még biztosan elkészítem többször, de még emelek a babapiskóta mennyiségén is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá