Japán puding recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 doboz ananász befőtt
- meggy
- 0,5 liter tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 15 db babapiskóta
- 2 dl tejszínhab
Továbbá:
- 20 cm-es átmérőjű üvegtál
- folpack a béleshez
- a kenéshez 3-4 dkg vaj
- a szóráshoz 1 ek kristálycukor
- díszítéshez (de el is elmaradhat) 1,5 dl habtejszín, gyümölcsök
Elkészítése:
A tálat folpackkal béleltem, majd jól kikentem a vajjal, megszórtam kristálycukorral.
Az ananász befőttet lecsepegtettem. A tál aljára tettem egy körszeletet, majd a tál oldalát körben, félbe vágott cikkekkel raktam ki. Az ananász karikák közepébe 1-1 meggy szemet tettem.
A pudingport a cukorral, tejjel felfőztem, majd kihűtöttem. A babapiskótát morzsává törtem. A habtejszínt keményre vertem. A kihűlt pudingot elektromos géppel simára kevertem, a babapiskótát hozzákevertem, majd a habtejszínnel lazítottam. Beleöntöttem a tálba és egy éjszakára hűtőben tároltam.
Másnap egy tálcára fordítottam ki. A folpackot levettem róla és díszítettem.
Tipp:
A neten találtam a receptet. Ott, főzés nélküli pudingport írt. Én, ennak hiányában főzőssel készítettem.
Láttam, hogy csak 5 babapiskótát írt a recepthez. Kommentekben olvastam, hogy jó sok kell hozzá, mert kell, hogy összetartsa.
Még biztosan elkészítem többször, de még emelek a babapiskóta mennyiségén is.