Japán puding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz ananász befőtt
  • meggy
  • 0,5 liter tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 15 db babapiskóta
  • 2 dl tejszínhab

Továbbá:

  • 20 cm-es átmérőjű üvegtál
  • folpack a béleshez
  • a kenéshez 3-4 dkg vaj
  • a szóráshoz 1 ek kristálycukor
  • díszítéshez (de el is elmaradhat) 1,5 dl habtejszín, gyümölcsök

Elkészítése:

A tálat folpackkal béleltem, majd jól kikentem a vajjal, megszórtam kristálycukorral.

Az ananász befőttet lecsepegtettem. A tál aljára tettem egy körszeletet, majd a tál oldalát körben, félbe vágott cikkekkel raktam ki. Az ananász karikák közepébe 1-1 meggy szemet tettem.

A pudingport a cukorral, tejjel felfőztem, majd kihűtöttem. A babapiskótát morzsává törtem. A habtejszínt keményre vertem. A kihűlt pudingot elektromos géppel simára kevertem, a babapiskótát hozzákevertem, majd a habtejszínnel lazítottam. Beleöntöttem a tálba és egy éjszakára hűtőben tároltam.

Másnap egy tálcára fordítottam ki. A folpackot levettem róla és díszítettem.

Tipp:

A neten találtam a receptet. Ott, főzés nélküli pudingport írt. Én, ennak hiányában főzőssel készítettem.
Láttam, hogy csak 5 babapiskótát írt a recepthez. Kommentekben olvastam, hogy jó sok kell hozzá, mert kell, hogy összetartsa.
Még biztosan elkészítem többször, de még emelek a babapiskóta mennyiségén is.