Húsvéti túrótorta recept
Hozzávalók:
- 1 csomag omlós keksz (18 dkg)
- 10 dkg vaj (nem margarin)
- 0,5 kg túró
- 4 + 1 ek porcukor
- 25 dkg gyümölcs
- 2 dl habtejszín
- kevés étcsokoládé
- tojásdrazsé a díszítéshez
Elkészítése:
A kekszet és az enyhén megolvasztott vajat késes aprítóba tesszük, és az egészet összekeverjük addig, amíg a keksz morzsás nem lesz, és a vaj el nem oszlik egyenletesen. Ekkor egy 24 cm-es tortaformába tesszük a kekszes masszát, és egy kanál segítségével elegyengetjük.
A túrót és a 4 ek cukrot botmixerrel picit átkeverjük, hogy kevésbé legyen darabos. Hozzáadjuk a gyümölcsöt (én most fele-fele arányban ananászt és meggyet használtam), és villával összekeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsös krémbe, fakanállal elkeverjük, és rákanalazzuk a kekszalapra.
Kevés (3-4 kocka) étcsokoládét mikróban megolvasztunk, és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd kedvünk szerint díszítsük fel.
Mehet a hűtőbe, pár órát mindenképp hagyjuk állni, vagy egy egész éjszakát.
Tipp:
Ha növényi tejszínt használunk, nincs szükség habfixálóra, azonban ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk, 1 csomag habfixálót is verjünk a habhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

