Házi törökméz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g méz
- 180 g porcukor
- 120 g török mogyoró
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 darab ostyalap
Elkészítése:
Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha a fazekat megfordítjuk, ne csurogjon a hab, keményen álljon).
Picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a török mogyorót. A kész mézes habot ráöntjük egy ostyalapra, elsimítjuk, majd egy másik ostyalappal befedjük.
Nehezéket teszünk rá, majd hagyjuk alaposan megszikkadni. Másnap vagy harmadnap szeletelhető.
Tipp:
Ragacsos finomság! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »