Házi törökméz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 100 g méz
  • 180 g porcukor
  • 120 g török mogyoró
  • 3 darab tojásfehérje
  • 2 darab ostyalap

Elkészítése:

Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha a fazekat megfordítjuk, ne csurogjon a hab, keményen álljon).

Picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a török mogyorót. A kész mézes habot ráöntjük egy ostyalapra, elsimítjuk, majd egy másik ostyalappal befedjük.

Nehezéket teszünk rá, majd hagyjuk alaposan megszikkadni. Másnap vagy harmadnap szeletelhető.

Tipp:

Ragacsos finomság! :)