Házi “Reese’s” – mogyoróvajas korong recept

Hozzávalók:
- 20 dkg csoki (amilyet szeretünk)
- 1 ek darált keksz
- 7 dkg mogyoróvaj
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A csoki felét mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, és 6-7 db szilikon muffin formába adagoljuk (használhatunk papír kapszlikat is). Hűtőbe rakjuk.
A mogyoróvajat elkeverjük az olvasztott vajjal, a darált keksszel és a porcukorral. A megdermedt csokirétegre egy kis kanál mogyoróvajat teszünk. A formákat a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a töltelék egyenletesen elterüljön. Újra hűtőbe tesszük.
A maradék csokit is felolvasztjuk, és a mogyorós töltelékre kanalazzuk. Szintén az asztalhoz csapjuk, hogy a csoki sima felületű legyen. Újra hűtő, amíg megszilárdul (kb. 15 perc). Majd kinyomkodjuk a formákból.
Hűtőben, és szobahőmérsékleten is tárolhatjuk.
A házi “reese’s” – mogyoróvajas korong kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 40 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »