Házi “Reese’s” – mogyoróvajas korong

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg csoki (amilyet szeretünk)
  • 1 ek darált keksz
  • 7 dkg mogyoróvaj
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A csoki felét mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, és 6-7 db szilikon muffin formába adagoljuk (használhatunk papír kapszlikat is). Hűtőbe rakjuk.

A mogyoróvajat elkeverjük az olvasztott vajjal, a darált keksszel és a porcukorral. A megdermedt csokirétegre egy kis kanál mogyoróvajat teszünk. A formákat a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a töltelék egyenletesen elterüljön. Újra hűtőbe tesszük.

A maradék csokit is felolvasztjuk, és a mogyorós töltelékre kanalazzuk. Szintén az asztalhoz csapjuk, hogy a csoki sima felületű legyen. Újra hűtő, amíg megszilárdul (kb. 15 perc). Majd kinyomkodjuk a formákból.

Hűtőben, és szobahőmérsékleten is tárolhatjuk.