Házi franciakrémes, sütés nélkül recept
                            Hozzávalók:
- 1 csomag háztartási keksz/Nagyobb csomag, tepsi függő/
 
A habhoz:
- 2 csomag vaníliás cukor
 - 1,5 l habtejszín
 
A krémhez:
- 25 dkg margarin
 - 20 dkg porcukor
 - 8 dl tej
 - 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
 - ízlés szerint cukor
 
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó
 - 2 ek olaj
 
Elkészítése:
A pudingokat 5 dkg cukorral megfőzzük a 8 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A tepsi alját kirakjuk a keksz felével, majd óvatosan rákenjük a krémet. A vaníliás cukorral kemény habot verünk a tejszínből, majd a krém tetejére simítjuk. Erre jön még egy sor keksz, majd a gőz felett olajjal felolvasztott tortabevonó. ]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


