Házi franciakrémes, sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 1 csomag háztartási keksz/Nagyobb csomag, tepsi függő/
A habhoz:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 l habtejszín
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- ízlés szerint cukor
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A pudingokat 5 dkg cukorral megfőzzük a 8 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A tepsi alját kirakjuk a keksz felével, majd óvatosan rákenjük a krémet. A vaníliás cukorral kemény habot verünk a tejszínből, majd a krém tetejére simítjuk. Erre jön még egy sor keksz, majd a gőz felett olajjal felolvasztott tortabevonó. ]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


