Házi franciakrémes, sütés nélkül recept

Hozzávalók:
- 1 csomag háztartási keksz/Nagyobb csomag, tepsi függő/
A habhoz:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 l habtejszín
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- ízlés szerint cukor
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A pudingokat 5 dkg cukorral megfőzzük a 8 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A tepsi alját kirakjuk a keksz felével, majd óvatosan rákenjük a krémet. A vaníliás cukorral kemény habot verünk a tejszínből, majd a krém tetejére simítjuk. Erre jön még egy sor keksz, majd a gőz felett olajjal felolvasztott tortabevonó. ]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »