Házi franciakrémes, sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag háztartási keksz/Nagyobb csomag, tepsi függő/

A habhoz:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 l habtejszín

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • ízlés szerint cukor

A mázhoz:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A pudingokat 5 dkg cukorral megfőzzük a 8 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.

A tepsi alját kirakjuk a keksz felével, majd óvatosan rákenjük a krémet. A vaníliás cukorral kemény habot verünk a tejszínből, majd a krém tetejére simítjuk. Erre jön még egy sor keksz, majd a gőz felett olajjal felolvasztott tortabevonó. ]