Házi csoki recept

Hozzávalók:
- 150 ml víz
- 500 g tejpor
- 100 g vaj vagy margarin
- 200 g cukor
- 50 g kakaó
Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a vajat/margarint és kavargatjuk, míg elolvadnak a vízben. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport és a tejport (nem baj ha a tejpor kicsit csomós marad).
Egy másik edényt megnedvesítünk, hogy ne ragadjon hozzá, majd beleöntjük a tejporos masszát. Hagyjuk hogy megkeményedjen, kihűlés után hűtőbe is tehetjük, majd nedves késsel tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:
Ha akarjuk kirakhatjuk az edény alját keksszel, mielőtt beleöntjük a csokit. Így is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »