Házi csoki recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 150 ml víz
- 500 g tejpor
- 100 g vaj vagy margarin
- 200 g cukor
- 50 g kakaó
Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a vajat/margarint és kavargatjuk, míg elolvadnak a vízben. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport és a tejport (nem baj ha a tejpor kicsit csomós marad).
Egy másik edényt megnedvesítünk, hogy ne ragadjon hozzá, majd beleöntjük a tejporos masszát. Hagyjuk hogy megkeményedjen, kihűlés után hűtőbe is tehetjük, majd nedves késsel tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:
Ha akarjuk kirakhatjuk az edény alját keksszel, mielőtt beleöntjük a csokit. Így is nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.