Házi csoki recept

Hozzávalók:
- 150 ml víz
- 500 g tejpor
- 100 g vaj vagy margarin
- 200 g cukor
- 50 g kakaó
Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a vajat/margarint és kavargatjuk, míg elolvadnak a vízben. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport és a tejport (nem baj ha a tejpor kicsit csomós marad).
Egy másik edényt megnedvesítünk, hogy ne ragadjon hozzá, majd beleöntjük a tejporos masszát. Hagyjuk hogy megkeményedjen, kihűlés után hűtőbe is tehetjük, majd nedves késsel tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:
Ha akarjuk kirakhatjuk az edény alját keksszel, mielőtt beleöntjük a csokit. Így is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »