Házi csoki

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 150 ml víz
  • 500 g tejpor
  • 100 g vaj vagy margarin
  • 200 g cukor
  • 50 g kakaó

Elkészítése:

A vizet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a vajat/margarint és kavargatjuk, míg elolvadnak a vízben. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport és a tejport (nem baj ha a tejpor kicsit csomós marad).

Egy másik edényt megnedvesítünk, hogy ne ragadjon hozzá, majd beleöntjük a tejporos masszát. Hagyjuk hogy megkeményedjen, kihűlés után hűtőbe is tehetjük, majd nedves késsel tetszés szerint szeleteljük.

Tipp:

Ha akarjuk kirakhatjuk az edény alját keksszel, mielőtt beleöntjük a csokit. Így is nagyon finom.