Hamis tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 175 g 20 %-os tejföl
- 30 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- 2 cs habfixáló,
- 5 csomag vaníliás cukor
- 3 dl kávét, ízlés szerint rummal vagy rumaromával
- 2 csomag (2*20 dkg) babapiskóta
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tejfölt a porcukorral simára keverjük. A habtejszínt a fixálóval, 2 cs vaníliás cukorral keményre felverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk.
A kávét elkeverjük 3 cs vaníliás cukorral és a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el!
Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük babapiskótával, majd erre kerül egy réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból még van.
Krémmel fejezzük be! A tetejét megszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral vagy fahéjjal. Én most csokimázzal vontam be.
Legalább egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »