Hamis tiramisu torta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 175 g 20 %-os tejföl
- 30 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- 2 cs habfixáló,
- 5 csomag vaníliás cukor
- 3 dl kávét, ízlés szerint rummal vagy rumaromával
- 2 csomag (2*20 dkg) babapiskóta
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tejfölt a porcukorral simára keverjük. A habtejszínt a fixálóval, 2 cs vaníliás cukorral keményre felverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk.
A kávét elkeverjük 3 cs vaníliás cukorral és a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el!
Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük babapiskótával, majd erre kerül egy réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból még van.
Krémmel fejezzük be! A tetejét megszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral vagy fahéjjal. Én most csokimázzal vontam be.
Legalább egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.