Hamis tiramisu torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hamis tiramisu torta

Hozzávalók:

  • 175 g 20 %-os tejföl
  • 30 dkg porcukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 2 cs habfixáló,
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl kávét, ízlés szerint rummal vagy rumaromával
  • 2 csomag (2*20 dkg) babapiskóta
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tejfölt a porcukorral simára keverjük. A habtejszínt a fixálóval, 2 cs vaníliás cukorral keményre felverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk.

A kávét elkeverjük 3 cs vaníliás cukorral és a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el!

Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük babapiskótával, majd erre kerül egy réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból még van.

Krémmel fejezzük be! A tetejét megszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral vagy fahéjjal. Én most csokimázzal vontam be.

Legalább egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.