Hamis marcipán tekercs recept
Hozzávalók:
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg búzadara
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- mandula aroma
- rumaroma
- csipet só
Elkészítése:
A tejet a sóval felforraljuk,majd a cukorral elkevert búzadarára öntjük,beletesszük a vajat is,elkeverjük és lefedve hagyjuk megpuhulni.
Amikor kihűlt belekeverjük a darált kekszet,darált mandulát. Összekeverjük ezután ketté vesszük. Az egyik felébe kakaóport és rumaromát keverünk a másik felébe pedig mandula aromát. Ha túl lágy lenne tegyünk bele darált kekszet vagy mandulát, ha viszont túl kemény akkor pedig tejet.
Mindkét felét két folpack között egyforma nagyságúra kinyújtjuk,majd eltávolítva a folpackot egymásra tesszük őket,kicsit még nyújtjuk együtt őket majd feltekerjük. Hűtőben tartjuk frissen tartó fóliába becsomagolva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

