Hamis marcipán tekercs recept

Hozzávalók:
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg búzadara
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- mandula aroma
- rumaroma
- csipet só
Elkészítése:
A tejet a sóval felforraljuk,majd a cukorral elkevert búzadarára öntjük,beletesszük a vajat is,elkeverjük és lefedve hagyjuk megpuhulni.
Amikor kihűlt belekeverjük a darált kekszet,darált mandulát. Összekeverjük ezután ketté vesszük. Az egyik felébe kakaóport és rumaromát keverünk a másik felébe pedig mandula aromát. Ha túl lágy lenne tegyünk bele darált kekszet vagy mandulát, ha viszont túl kemény akkor pedig tejet.
Mindkét felét két folpack között egyforma nagyságúra kinyújtjuk,majd eltávolítva a folpackot egymásra tesszük őket,kicsit még nyújtjuk együtt őket majd feltekerjük. Hűtőben tartjuk frissen tartó fóliába becsomagolva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »