Hamis marcipán tekercs recept

Hozzávalók:
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg búzadara
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- mandula aroma
- rumaroma
- csipet só
Elkészítése:
A tejet a sóval felforraljuk,majd a cukorral elkevert búzadarára öntjük,beletesszük a vajat is,elkeverjük és lefedve hagyjuk megpuhulni.
Amikor kihűlt belekeverjük a darált kekszet,darált mandulát. Összekeverjük ezután ketté vesszük. Az egyik felébe kakaóport és rumaromát keverünk a másik felébe pedig mandula aromát. Ha túl lágy lenne tegyünk bele darált kekszet vagy mandulát, ha viszont túl kemény akkor pedig tejet.
Mindkét felét két folpack között egyforma nagyságúra kinyújtjuk,majd eltávolítva a folpackot egymásra tesszük őket,kicsit még nyújtjuk együtt őket majd feltekerjük. Hűtőben tartjuk frissen tartó fóliába becsomagolva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »