“Hamis Marcipán” falatkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hétvégén családi pikniket tartottunk, ez alaklomból készültek el ezeket a kis rudacskák.
Nagy sikere volt aminek igazán örültem :)))
Elkészítése roppant egyszerű, csak kicsit pepecselős a mártogatós rész, de sebaj a végeredményért megéri!!!
Mandula íz kedvelőinek “ajánlom” szeretettel.
Hozzávalók kb 70 db-hoz:
- 10 dkg búzadara
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 8 ek tej, csipet só
- 1 ek mandulaaroma
- 1 ek kókuszreszelék
- pár csepp zöld ételfesték (opcionális)
Bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tejet csipet sóval mikróban felforrósítom és kivéve elkevergetem benne a búzadarát, és lefedem. Mikor kissé megpuhult akkor jó. A darált kekszet és porcukrot, kókuszreszeléket és a mandula aromát a darával alaposan összedolgozom, majd az olvasztott vajjal puhítom az állagát.
Jól átgyúrom és folpakba csomagolva hűtőbe teszem 2-3 órára. Majd szobahőmérsékleten egy kicsit megpuhul és a masszát 4 cipóra vágtam, majd egyenként ujjnyi vastag hurkákat sodortam. Éles késsel egyenlő részekre szabtam és olvasztott csokoládéba mártottam. Sütőpapírra helyezett rácson csücsültek száradásig. Hűtőbe téve teljesen megkeményedik a csokoládé, így lehet szépen tálalni :)
Tipp:
Tipp:
A csokoládét forró gőz felett olvasztottam, majd gőzről levéve kevertem bele az olajat, amitől szebb fényt kap a csokoládé bevonásunk.
2 db hústű segítségével végeztem a mártogatást, így elég haladósnak bizonyult a dolog :)
kimaradt kis marcipánokkal díszítettem a formákat.
Csokis fürdőzés után kicsit meg kell kössön a máz, mert ha hirtelen tesszük hűtőbe, kicsapódik a zsiradék a csokiból és fehér foltos lesz!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »