Hamis ekler fánk recept
Hozzávalók:
- 16 darab babapiskóta
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- rumaroma
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- csoki korong
Elkészítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön (kevergetve) sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és forró belekeverjük a vajat, valamint a rumaromát. Addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad.
Egy babapiskótát megkenünk a krémmel és egy másikat ráhelyezünk a tetejére. Az oldalára és a tetejére is kenünk krémet, majd megforgatjuk kókuszreszelékben. Tetejére helyezzük a csokikorongokat (a csokit meg is olvaszthatjuk, hogy rácsorgassuk a tetejére). Addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeálljon, majd hidegen kínáljuk.
Tipp:
Azért dolgozunk forró krémmel, mert így a babapiskóta a hő hatására puha lesz. Bármilyen pudingból készíthetjük, könnyű, finom sütink lesz, amivel a vendégeket is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


