Habos rakott babapiskóta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta
- 4 dl habtejszín
- 4 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 22 dkg porcukor
- mazsola
- gyümölcs (pl. 2 banán, 4 kiwi, vagy bármilyen gyümölcs)
Elkészítése:
A tejfölt a cukorral jól kikeverjük, majd belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk az előzőleg keményre felvert tejszínt.
Egy tálba rétegezzük: piskóta (1 darabot négy kisebb darabra törünk), gyümölcs, hab, majd ismét piskóta, gyümölcs, hab, és így tovább.
A tetejére hab kerüljön, erre másik fajta gyümölcs kerüljön, és megszórjuk mazsolával is.
Bármilyen gyümölcsből lehet készíteni. Én két féléből szoktam, általában narancs és a tetejére kivi, vagy banán.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon.
Ebből az adagból két kör alakú üvegtál szokott kijönni.
A habos rakott babapiskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »