Habos citromos álom – sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 csomag 200 grammos babapiskóta cukrozott tetejű babapiskóta
- 225 g 12%-os tejföl
- 5 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja és felének a leve
- 2 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló (10g)
Elkészítése:
A hideg tejszínt felverjük, majd a vége fele hozzáadagoljuk a habfixálót. A tejfölt a cukrokkal, reszelt citromhéjjal és levével simává keverjük, majd a felvert tejszínhez adjuk.
Díszítéshez 1 dl-nyit kiveszünk belőle és másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Egy 1,2 l-es műanyag edényt folpackkal kibélelünk (Teteje: 19×14 cm), úgy, hogy a fólia bőven túllógjon.
Az aljába helyezünk 1 kis csomag babapiskótát, úgy, hogy a cukrozott része legyen lefele (4-et hosszirányba, mellé 2-t keresztbe). A habot kettéosztjuk.
Az első csomag kirakott babapiskótára kenjük egyenletesen a hab felét, óvatosan lenyomkodjuk a habot.
Ismét 1 csomag babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére a babapiskótát tesszük és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba.
Tetejét elsimítjuk, és jól becsomagoljuk a fóliával, majd fejjel lefelé rátesszük a műanyag doboz tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett habbal feldíszítjük a tetejét.
Szeletelve tálaljuk.