Habos barackos recept

Hozzávalók:
Alap:
- 20 dkg darált keksz
- 4 ek tej
- 10 dkg vaj
Töltelékhez:
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg fehér csoki
- 2,5 dl főzőtejszín
- 15 dkg barack(őszi)
Elkészítése:
Alaposan dolgozzuk össze a kekszet a tejjel és a puha vajjal. Nyomkodjuk a kekszmasszát sütőpapírral kibélelt (kisebb) tepsibe. Verjük kemény habbá a főzőtejszínt. Olvasszuk fel az étcsokit, ha kihűl keverjük hozzá a főzőtejszín felét, majd simítsuk a kekszmasszára.
Nyomkodjuk bele a meghámozott félbevágott barackokat. Olvasszuk fel a fehér csokit és keverjük a megmaradt habhoz. Simítsuk azt a barackra.
Tetejét étcsokival csíkozhatjuk, díszíthetjük. Tegyük hűtőbe kb fél órára míg megdermed. Sütőpapír segítségével emeljük ki és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »