Habos barackos recept

Hozzávalók:
Alap:
- 20 dkg darált keksz
- 4 ek tej
- 10 dkg vaj
Töltelékhez:
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg fehér csoki
- 2,5 dl főzőtejszín
- 15 dkg barack(őszi)
Elkészítése:
Alaposan dolgozzuk össze a kekszet a tejjel és a puha vajjal. Nyomkodjuk a kekszmasszát sütőpapírral kibélelt (kisebb) tepsibe. Verjük kemény habbá a főzőtejszínt. Olvasszuk fel az étcsokit, ha kihűl keverjük hozzá a főzőtejszín felét, majd simítsuk a kekszmasszára.
Nyomkodjuk bele a meghámozott félbevágott barackokat. Olvasszuk fel a fehér csokit és keverjük a megmaradt habhoz. Simítsuk azt a barackra.
Tetejét étcsokival csíkozhatjuk, díszíthetjük. Tegyük hűtőbe kb fél órára míg megdermed. Sütőpapír segítségével emeljük ki és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »