Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg babapiskóta
- 40 dkg eper
- 3 kivi
- 5 teáskanál zselatin
- 10 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vanillincukor
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 25 dkg túró
Elkészítése:
A túrót alaposan kikeverjük,1 dl tejjel és a vanillincukorral. A langyos Rámát ugyancsak kikeverjük a cukorral. A túrót a cukros rámát a felvert habtejszínnel óvatosan összedolgozzuk. A maradék tejben felfőzzük a zselatint, vigyázva hogy ne forrjon fel.
Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a túrókrémhez. Az édesség hozzávalóit egy kb. 24 cm-es csatos tortaformába rétegesen tesszük. Először egy réteg túrókrémet simítunk a formába, rá egy sor szeletelt eper, ismét túrókrém, amit meghámozott vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki. Az utolsó sor krém legyen.
Babapiskótával beborítjuk a tetejét, aztán hűtőszekrényben dermesztjük. Egy óra múlva kivesszük, megfordítjuk, és óvatosan tálra borítjuk. Én eperrózsával és kivi legyezővel díszítettem.
Tipp:
Célszerű egy nappal hamarabb elkészíteni hogy a piskóta az alján megfelelően megpuhuljon. Készíthető eper helyett meggy befőttel.