Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 40 dkg eper
  • 3 kivi
  • 5 teáskanál zselatin
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vanillincukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 25 dkg túró

Elkészítése:

A túrót alaposan kikeverjük,1 dl tejjel és a vanillincukorral. A langyos Rámát ugyancsak kikeverjük a cukorral. A túrót a cukros rámát a felvert habtejszínnel óvatosan összedolgozzuk. A maradék tejben felfőzzük a zselatint, vigyázva hogy ne forrjon fel.

Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a túrókrémhez. Az édesség hozzávalóit egy kb. 24 cm-es csatos tortaformába rétegesen tesszük. Először egy réteg túrókrémet simítunk a formába, rá egy sor szeletelt eper, ismét túrókrém, amit meghámozott vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki. Az utolsó sor krém legyen.

Babapiskótával beborítjuk a tetejét, aztán hűtőszekrényben dermesztjük. Egy óra múlva kivesszük, megfordítjuk, és óvatosan tálra borítjuk. Én eperrózsával és kivi legyezővel díszítettem.

Tipp:

Célszerű egy nappal hamarabb elkészíteni hogy a piskóta az alján megfelelően megpuhuljon. Készíthető eper helyett meggy befőttel.